Διαχείριση τραύματος

Τα τραύματα είναι πολύ συχνά και εμφανίζονται με διάφορες μορφές ανάλογα με την φύση του τραυματισμού, το βάθος τους ή την έκταση τους. Εγκαύματα, μετεγχειρητικές πληγές, φλεβικά και αρτηριακά έλκη, έλκη κατάκλισης και άλλα είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα τραυμάτων.
Η φροντίδα της πληγής θα πρέπει να προάγει την φυσιολογική διαδικασία της επούλωσης. Διαφορετικές πληγές χρειάζονται διαφορετική φροντίδα και για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα της επούλωσης θα πρέπει να υπάρχει πολύ καλή γνώση της διαδικασίας της επούλωσης.
Η διαδικασία της επούλωσης αποτελείται από τρεις φάσεις:

Φλεγμονώδης φάση:

Αρχίζει αμέσως μετά τη δημιουργία της πληγής. Οι κύριες δραστηριότητες σε αυτή τη φάση είναι ο έλεγχος της αιμορραγίας και ο καθαρισμός. Σε μια νέα πληγή διαρκεί συνήθως τρεις ημέρες και χωρίς τη φλεγμονώδη φάση δεν είναι δυνατή η επούλωση.

Κοκκιώδης φάση (πολλαπλασιασμός):

Η κοκκιώδης φάση αρχίζει αμέσως μετά τον καθαρισμό της πληγής και όταν η φλεγμονώδης φάση κοντεύει να ολοκληρωθεί. Ο ρόλος αυτής της φάσης είναι να δημιουργήσει ξανά νέο ιστό και συνεχίζεται μέχρις ότου κλείσει η πληγή.

Φάση της ωρίμανσης:

Η φάση της ωρίμανσης αρχίζει αμέσως μόλις κλείσει η πληγή, ενώ συνεχίζεται για ένα χρόνο ή και περισσότερο. Η ουλή που σχηματίζεται στην φάση αυτή μειώνεται, αλλά ποτέ δεν γίνεται τόσο ανθεκτική όσο ο αρχικός ιστός.

Συνεργαζόμενες Εταιρίες:

Οι εταιρείες που συνεργαζόμαστε στη κατηγορία των επιθεμάτων είναι η Molnlycke και η Phytoceuticals.

Η Molnlycke Health Care είναι μια διεθνώς γνωστή εταιρεία για τα επιθέματα με την έδρα την Σουηδία. Μερικά από αυτά τα επιθέματα έχουν την μοναδική κατοχυρωμένη με ευρεσιτεχνία τεχνολογία της μαλακής σιλικόνης, Safetac®, ώστε να ελαχιστοποιείται ο πόνος και ο τραυματισμός της πληγής κατά την αλλαγή του επιθέματος.

Η Phytoceuticals είναι μια καινοτόμος εταιρεία με έδρα την Ελβετία και αντικείμενο της είναι η δημιουργία και ανάπτυξη προϊόντων από φυσικά συστατικά για τις σύγχρονες απαιτήσεις της δερματολογίας

espa
espa