#MedellaMazi και στον COVID-19

#MedellaMazi και στον COVID-19

Ανανέωση συνταγών ΕΟΠΥΥ εν μέσω COVID-19

Στα πλαίσια των περιοριστικών μέτρων, για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID -19, όλοι πλέον περιορίζουμε και τις επισκέψεις μας στον ιατρό.

Παρόλα αυτά είναι πολύ σημαντικό, να παραμείνουμε υγιείς και να συνεχίσουμε την αγωγή μας σωστά.

Πώς ανανεώνουμε όμως τη συνταγή μας τη δύσκολη αυτή περίοδο;

3 απλά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε ενώ #μένουμε σπίτι.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ,  ΦΕΚ 68/Α/20032020 Άρθρο 53,σελ.1145 , από 20 Μαρτίου και μέχρι 30.6. 2020 αρκεί :

  •  ως ασφαλισμένοι να επικοινωνήσουμε με τον θεράποντα ιατρό τηλεφωνικά ή μέσω sms ή mail και να ζητήσουμε ανανέωση της γνωμάτευσης που έληξε.
  •  Ο ιατρός μας, μόνο με το ΑΜΚΑ, είναι σε θέση να εκδώσει τη νέα γνωμάτευση πολύ εύκολα από τον υπολογιστή του. Η γνωμάτευση είναι έτοιμη προς εκτέλεση, χωρίς να εκτυπωθεί και να θεωρηθεί από ελεγκτή, λόγω των νέων μέτρων.
  • Στη συνέχεια ο ιατρός μας στέλνει πίσω τον νέο κωδικό της γνωμάτευσης (barcode) μέσω sms, mail ή τηλεφωνικά. Με αυτό τον 15ψήφιο αριθμό, ο δικαιούχος αλλά και συγγενείς α’ και β’ βαθμού ή τρίτα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, με την ταυτότητα τους και το ΑΦΜ, μπορούν πλέον να την εκτελέσουν άμεσα στο φαρμακείο τους ή σε εξουσιοδοτημένο πάροχο της επιλογής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα διαδικασία ανανέωσης γνωμάτευσης Συμπληρωμάτων Ειδικής Διατροφής, προϊόντων ελεύθερων Γλουτένης και Επιθεμάτων η Medella , ως εξουσιοδοτημένος πάροχος του ΕΟΠΥΥ είναι κοντά σας, όπου και εάν βρίσκεστε , για να μπορείτε εσείς να #μείνετε σπίτι ασφαλείς.

Για επαγγελματίες υγείας, φαρμακοποιούς :

info@medella.gr, orders@medella.gr

Για οικογενειακούς φροντιστές, νοσηλευτές, ιδιώτες :

210 682 1124, 210 6022492.

 

Στόχος μας η Υγεία σας



espa
espa